به صفحه خانم دکتر عباس زاده متخصص بیماریهای عفونی خوش آمدید
تلفن تماس: ۴۴۶۸۵۴۲۵ ۰۲۱
منو
انواع زخم ها
زخمهای دیابتی :
اکثر بیماران دیابتی پس از گذشت چندین سال دچار کاهش در حس اندام تحتانی و فوقانی از نوک انگشتان می شوند. رسوب چربی در رگهای انتهایی بدن باعث می شود، خون رسانی به انتها ها در افراد دیابتی ضعیف تر باشد. از آنجایی که ترمیم زخم به خون رسانی و عصب دهی مرتبط است، زخم این عزیزان دیرتر بهبود می یابد. سیر پیشروی زخم به سمت عمق گاه آنقدر سریع است که طی سه روز منجر به درگیری استخوان می گردد.
زخم بستر:
به صورت میانگین هر بیمار بایستی هر دو ساعت تغییر پوزیشن بدهد تا مناطقی از بدن که به علت وزن تحت فشار هستند ، بتوانند خونرسانی بهتری داشته باشند . زخم هایی که در اثر فشار مداوم ایجاد می شوند، معمولاً در مجاور یک استخوان قرار دارند و زخم بستر نامیده می شوند.
زخم های سوختگی:
سوختگی ها می توانند تنها پوست را درگیر کنند . اما درگیری آنها می تواند به استخوان هم برسد. اهمیت این زخم ها درد شدید و از دست دادن مایعات بدن می باشد. زخم های بعد از جراحی محل برش جراحی در هر کس با توجه به زمینه ژنتیکی خود، شکل و سرعت ترمیم متفاوتی دارد. البته زیبای محل برش جراحی، به جهت برش ها و شیوه بخیه هم بستگی دارد.
روند درمان در زخم ها
درمان در زخم شامل دو بخش اصلی رفع عفونت در صورت وجود آن و سپس کمک به ترمیم صحیح می باشد. مرحله ی رفع عفونت در زخم علاوه بر تجویز آنتی بیوتیک خوراکی یا تزریقی نیازمند برداشتن بافتهای مرده بصورت روزانه می باشد. در این مرحله به شرط دبریدمان صحیح نوع پانسمان تفاوت چندانی ندارد. اما می توان با استفاده از فاکتور های رشدی در کرم های دبریدمان سرعت بهبودی عفونت و ترمیم زخم را بیشتر کرد. در زخم های مزمن مثل دیابتی با درگیری استخوان که عامل عفونی مثل استخوان آلوده برداشته شده است، سرعت بهبودی اهمیت بیشتری از هزینه های درمانی دارد . از آنجاییکه در درازمدت کار زخم می تواند از نظر اقتصادی آسیب زننده باشد، استفاده از یک محصول ایده ال مثل سلول های بنیادی جنینی توصیه می شود. نقش دبریدمان صحیح در موثر بودن این سلولهای بنیادی بسیار مهم است. نقش بیمار در مراجعه منظم و قرار دادن زخم به صورت کم تحرک و بالاتر از سطح قلب و زنده نگه داشتن سلول با هوا و آب را هم نباید نادیده گرفت. در واقع این سلول ها، مثل جنینی هستند که نگهداری صحیح آنها برای ایجاد کارایی صد درصدی بسیار حیاتی است. یک مزیت مهم این روش کاهش درد سریع ناشی از سوختگی می باشد که گاهی تنها دلیل انتخاب بیمار می شود. نکته ی اصلی در درمان همه ی زخم ها این است که وزن گذاری روی زخم خونرسانی آنرا مختل می کند و در کنار رعایت این نکته بایستی مراقب مناطق سالم پوست باشیم که زخم ایجاد نشود. در بیماران سینوس پیلونیدال که کیست مویی خود را جراحی می کنند و بخیه زدن امکان پذیر نیست و هر زخمی که لازم است باز بماند تا خودبخود بسته شود ، سرعت بسته شدن زخم با این سلولهای بنیادی سه برابر می شود. برای درمان زخم های دیابتی ضروری است قند بیمار به صورت دقیق کنترل شود تا سیستم ایمنی موضعی در محل زخم بتواند عمل کند.
نقش تغذیه در بهبود زخم
سیستم ایمنی موضعی در محل زخم با کمک عروق و اعصاب، می تواند به ترمیم زخم کمک کند. ویتامین های آ و سی و ای، مصرف پروتئین های کافی، استفاده از مایعات برای دفع سموم و خونرسانی بهتر، برای ترمیم زخم ضروری هستند. در بیماران دیابتی، استفاده از دفعات بیشتر و حجم کمتر از غذاها، می تواند، به تنظیم قند خون کمک کند. میان وعده های سالم، که شامل میوه ها و سبزی ها و لبنیات باشد، در جلوگیری از افت قند کمک کننده است. در بیماران سوختگی که آب زیادی را از دست می دهند، اصلاح کم آبی، اهمیت ویژه ای دارد. پس از عمل جراحی یا در بیمارانی که زمین گیر هستند، پیشگیری از ایجاد لخته در اثر بی حرکتی اهمیت دارد. نباید از قسمتهای سالم پوست، در بیماران زخم غافل بود. معاینه ی منظم پوست سالم، آبرسانی ، چرب کردن کافی و ماساژ پوست دور محل زخم به بهبود زخم، کمک میکنند.
احمد توکلی :
ببخشید هزینه های تقریبی درمان زخم بستر چقدره؟